Actueel

Resultaat 1 - 10 (van 12)

 • Bijeenkomst Bondgenootschap Achterhoek Bekijk details

  5 juni 2018

  Woensdag 30 mei heeft een prachtige bijeenkomst plaatsgevonden met het bondgenootschap in de Achterhoek onder leiding van Liesbeth Laman Trip. De reden van deze bijeenkomst was dat onze taalambassadeur Ab Reijgersberg een noodbrief heeft gestuurd aan het ministerie OC&W en aan Stichting Lezen en Schrijven over het feit dat er te weinig aandacht, tijd en geld wordt gestoken in het bereiken van de autochtone laaggeletterde.

  Bekijk details van Bijeenkomst Bondgenootschap Achterhoek

 • Tel mee met taal Bekijk details

  27 februari 2018

  2,5 miljoen mensen hebben moeite met taal en rekenen. Dit heeft een enorme impact op hun leven en zelfredzaamheid. Voor de wedstrijd "Vanzelfsprekend" van Tel mee met Taal vroegen wij deze groep wat zij nodig hebben om makkelijker mee te doen in onze samenleving. In verschillende regio's bedachten 9 groepen hiervoor een oplossing. Jij kunt helpen door te stemmen op je favoriete oplossing. Tel mee met Taal stelt geld beschikbaar om het winnende idee uit te voeren. Daarnaast kiest een vakjury een 2e...

  Bekijk details van Tel mee met taal

 • Bijeenkomst Bondgenootschap Bekijk details

  27 februari 2018

  Op 26 februari heeft een bijeenkomst van het bondgenootschap plaatsgevonden. De bondgenoten konden deelnemen aan 3 workshops. Eenvoudig communiceren, voor 't zelfde geld en digitale vaardigheden.

  Bekijk details van Bijeenkomst Bondgenootschap

 • Go Mama! Bekijk details

  9 januari 2018

  Begin januari is de Stichting Lezen & Schrijven gestart met de campagne Go Mama! Doel is meer vrouwen te activeren een stap richting de arbeidsmarkt te zetten. Dat is nodig, want in Nederland bestaat een groot verschil tussen mannen en vrouwen in economische zelfstandigheid. Dit verschil is groter dan in de ons omringende landen. Er zijn in Nederland meer dan een miljoen laagopgeleide vrouwen die niet werken (CBS 2017). Bijvoorbeeld bij een scheiding kan dat tot urgente problemen leiden.

  Bekijk details van Go Mama!

 • Expeditie Achterhoek op bezoek bij Taalhuis Bekijk details

  9 december 2017

  In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de vijfde uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning op bezoek bij het Taalhuis in Ulft.

  Bekijk details van Expeditie Achterhoek op bezoek bij Taalhuis

 • Succes met Taal Bekijk details

  8 november 2017

  Het Graafschap College, de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk, Stichting Lezen & Schrijven en Estinea organiseren een thema-avond ‘Succes met Taal’. Deze wordt gehouden op 20 november bij het Graafschap College in Winterswijk en begint om 19.00 uur.

  Bekijk details van Succes met Taal

 • Bestrijding laaggeletterdheid heeft aandacht van Varsseveldse ondernemers Bekijk details

  30 oktober 2017

  Op 26 oktober 2017 heeft in het kader van bestrijding laaggeletterdheid een bijeenkomst plaatsgevonden bij de Varsseveldse Industriële Vereniging, een platform om door samenwerking Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te realiseren. De leden werden vertegenwoordigd door Personeelsadviseurs van de diverse organisaties.

  Bekijk details van Bestrijding laaggeletterdheid heeft aandacht van Varsseveldse ondernemers

 • Verloskundigen en laaggeletterdheid Bekijk details

  9 oktober 2017

  Verloskundigen van het Slingeland Ziekenhuis gaan in gesprek met patiënten over het wel of niet begrijpen van de schriftelijke informatie.

  Bekijk details van Verloskundigen en laaggeletterdheid

 • Train de trainer: signaleren en motiveren van laaggeletterden Bekijk details

  5 oktober 2017

  In het kader van de bestrijding van laaggeletterdheid in de Achterhoek heeft maandag 2 oktober een flinke groep mensen van de Serviceclubs een train de trainer traject gevolgd, zodat zij trainingen kunnen geven bij werkgevers en organisaties. Uiteindelijk moeten de trainingen bij deze werkgevers en organisaties opleveren dat laaggeletterdheid onder de aandacht wordt gebracht en dat de weg naar het Taalhuis beter gevonden gaat worden.

  Bekijk details van Train de trainer: signaleren en motiveren van laaggeletterden

 • Taalhuis Montferland wil groeien Bekijk details

  16 mei 2017

  Het Taalhuis in Montferland wil groeien naar ruim 750 leden. De stichting organiseert bijeenkomsten waarbij mensen die laaggeletterd zijn kennis kunnen maken met de Nederlandse taal. Dat gebeurt op praktische locaties, zoals bijvoorbeeld een boerderij in Azewijn.

  Bekijk details van Taalhuis Montferland wil groeien