• Verloskundigen en laaggeletterdheid

9 oktober 2017

Verloskundigen van het Slingeland Ziekenhuis gaan in gesprek met patiënten over het wel of niet begrijpen van de schriftelijke informatie.

Bekijk details van Verloskundigen en laaggeletterdheid

• Train de trainer: signaleren en motiveren van laaggeletterden

5 oktober 2017

In het kader van de bestrijding van laaggeletterdheid in de Achterhoek heeft maandag 2 oktober een flinke groep mensen van de Serviceclubs een train de trainer traject gevolgd, zodat zij trainingen kunnen geven bij werkgevers en organisaties. Uiteindelijk moeten de trainingen bij deze werkgevers en organisaties opleveren dat laaggeletterdheid onder de aandacht wordt gebracht en dat de weg naar het Taalhuis beter gevonden gaat worden.

Bekijk details van Train de trainer: signaleren en motiveren van laaggeletterden

• Taalhuis Montferland wil groeien

16 mei 2017

Het Taalhuis in Montferland wil groeien naar ruim 750 leden. De stichting organiseert bijeenkomsten waarbij mensen die laaggeletterd zijn kennis kunnen maken met de Nederlandse taal. Dat gebeurt op praktische locaties, zoals bijvoorbeeld een boerderij in Azewijn.

Bekijk details van Taalhuis Montferland wil groeien

• Online sollicitatietraining 'Zoek Werk' in de Bibliotheek Eibergen

15 mei 2017

Wilt u (beter) leren solliciteren? Volg dan de gratis online sollicitatietraining 'Zoek Werk' in de Bibliotheek Eibergen. Wanneer u een MBO2-opleiding of lager heeft, kan deze training helpen! In deze training leert u stap voor stap hoe u sneller én met plezier een baan kunt vinden.

Bekijk details van Online sollicitatietraining 'Zoek Werk' in de Bibliotheek Eibergen

• Taalambassadeur Gerard Giesen nodigt u uit

15 mei 2017

Ik ben Gerard Giesen, Taalambassadeur voor de Stichting ABC Laaggeletterdheid Gelderland. Hierbij richt ik mij vooral op de Achterhoek en de Liemers. Jaren was ik laaggeletterd maar hiervoor ga ik nu elke maandag naar school. Lees mijn column in de Oude IJsselstreek Vizier van woensdag 26 april j.l:

Bekijk details van Taalambassadeur Gerard Giesen nodigt u uit