Bijeenkomst Bondgenootschap Achterhoek

Gepubliceerd op: 5 juni 2018 16:11

Woensdag 30 mei heeft een prachtige bijeenkomst plaatsgevonden met het bondgenootschap in de Achterhoek onder leiding van Liesbeth Laman Trip. De reden van deze bijeenkomst was dat onze taalambassadeur Ab Reijgersberg een noodbrief heeft gestuurd aan het ministerie OC&W en aan Stichting Lezen en Schrijven over het feit dat er te weinig aandacht, tijd en geld wordt gestoken in het bereiken van de autochtone laaggeletterde.

Het doel van deze bijeenkomst was om gezamenlijk tot een plan te komen om de autochtone laaggeletterden te bereiken. De opkomst was groot! Er vond een forumdiscussie plaats met Ab Reijgersberg, Hans Hindriks (ministerie OC&W), Chérif Ait Abderrahman (Stichting Lezen & Schrijven), Ida van Nierop (Asito), Peter van de Wardt (wethouder Oude IJsselstreek), Alain van de Haar (Graafschap College) en Ton Mengerink (de Bibliotheek Oost-Achterhoek). Vervolgens kreeg de zaal de gelegenheid vragen te stellen.

De bijeenkomst heeft geleid tot een aantal actiepunten en er is een ambassadeursgroep geïnstalleerd met als doel dat zij gaan volgen of er daadwerkelijk resultaten worden behaald. Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek) hebben wij bereid gevonden om aan deze groep deel te nemen.

Alain van de Haar sloot af met een goede samenvatting van de bijeenkomst. De aanpak van de 7 V's om te komen tot Victorie! Via Vindplaatsen Voortdurend Vinden Verleiden en Verbinden om te Verrijken.