Succes met Taal

Gepubliceerd op: 8 november 2017 09:50

Het Graafschap College, de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk, Stichting Lezen & Schrijven en Estinea organiseren een thema-avond ‘Succes met Taal’. Deze wordt gehouden op 20 november bij het Graafschap College in Winterswijk en begint om 19.00 uur.

Lezen is niet vanzelfsprekend


Een voorbeeld uit de praktijk:
Hans werkt bij de sociale werkvoorziening en wordt daar als postbode ingezet. Hij wil graag werken en krijgt een bezorgwijk toegewezen. Hans is wel vaak erg gespannen. Pas als een betrokken collega een keer met hem meegaat, blijkt dat Hans geen huisnummers kan lezen.

Voor bijna iedereen is lezen vanzelfsprekend, voor Hans (nog) niet.
Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk, het Graafschap College, Stichting Lezen en Schrijven en Estinea willen graag actief een bijdrage hieraan leveren. Om er zo samen voor te zorgen dat steeds meer mensen de kans krijgen en durven te pakken om te leren lezen en schrijven.

Stichting Lezen & Schrijven


Lidy Hampsink van Stichting Lezen & Schrijven heeft eerder een workshop gegeven aan medewerkers van Estinea, Siza en de Post uit Winterswijk. Het thema was laaggeletterdheid. Dit was voor ons een mooie aanleiding om een taaltraining aan te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met het Graafschap College, Stichting Lezen & Schrijven en de Bibliotheek Oost-Achterhoek. De eerste pilot van de taaltraining is afgerond. Hierbij hadden we niet als doel dat iemand foutloos leert lezen en schrijven. Iedere stap vooruit, is winst.

Meedoen?


Ben je geïnteresseerd? Wil je graag beter kunnen lezen en schrijven? Wil je meer weten over de taaltraining? Kom dan naar de thema-avond op maandag 20 november (Graafschap College, Haitsma Mulierweg 26, Winterswijk). De avond begint met een inloop vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. Je kunt je aanmelden via leren@estinea.nl. Ook als je vragen hebt hierover, mail deze naar leren@estinea.nl.