Taalambassadeur Gerard Giesen nodigt u uit

Gepubliceerd op: 15 mei 2017 11:11

Ik ben Gerard Giesen, Taalambassadeur voor de Stichting ABC Laaggeletterdheid Gelderland. Hierbij richt ik mij vooral op de Achterhoek en de Liemers. Jaren was ik laaggeletterd maar hiervoor ga ik nu elke maandag naar school. Lees mijn column in de Oude IJsselstreek Vizier van woensdag 26 april j.l:

"Na mijn scheiding stond ik er alleen voor. Omdat ik moeite had met begrijpend lezen en schrijven, raakte ik in de problemen. Ik verloor het overzicht over de post, de rekeningen en de andere brieven. Ik durfde op een gegeven moment de enveloppen niet meer te openen. De rekeningen stapelden zich op.

Een aanspreekpunt van de gemeente Oude IJsselstreek stelde mij voor om naar school te gaan. Daar zat ik totaal niet op te wachten. Na een aantal weken uitstel ben ik over mijn enorme drempelvrees heen gestapt. Ik was overdonderd; ik werd hartelijk ontvangen. Het viel me 100% mee.

Op school word ik geholpen en krijg ik les in de Nederlandse taal. In mijn klas zitten allemaal volwassen autochtone Nederlanders die bezig zijn met hun bijscholing in de Nederlandse taal. Veel mensen schamen zich dat ze niet zo goed Nederlands kunnen lezen en schrijven. Maar ik durf nu weer mijn post te openen. En met vragen ga ik op maandag naar mijn docent.

Elke maandagavond ben ik vanaf nu, van 19.00 tot 22.00 uur, in het Taalhuis op de 1e verdieping in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Ik kan het iedereen die moeite heeft met zijn/haar Nederlands van harte aanbevelen. Wilt u net zoals ik uw Nederlandse taal verbeteren? Dan ontmoet ik u maandagavond graag. U bent van harte welkom".